Ventilatie

Ventilatiesystemen – Meer voordelen dan je denkt!

Sinds 2006 is een ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouw en grondige renovaties. 
Om comfortabel en gezond te leven heeft een mens 30 kubieke meter verse lucht per uur nodig. Wanneer je woning onvoldoende verse lucht aanlevert zal je dus steeds opnieuw dezelfde, vuile lucht inademen. Bij oude woningen is dit vaak geen probleem omdat de lucht langs gaten en kieren vernieuwd wordt. Kijken naar nieuwbouwwoningen en grondige renovaties dan stellen we vaak vast dat de luchtkwaliteit ondermaats is.
In deze gevallen zal je beroep moeten doen op een automatisch ventilatiesysteem dat verse lucht zal aanvoert en vervuilde lucht zal afvoert. Het correct ventileren van een gebouw zal niet alleen een gunstige impact hebben op de gezondheidstoestand maar ook vochtproblemen en muffe geurtjes tegengaan. 
Een overzicht van de verschillende ventilatie mogelijkheden voor nieuwbouw en grondige renovatie:

Ventilatiesysteem C+

Natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer
Wanneer je de woning reeds grondig gerenoveerd hebt is het niet altijd mogelijk om de vuile lucht op een natuurlijke manier af te voeren. In deze situatie kan je een ventilatiesysteem met een mechanische luchtafvoer plaatsen. Hierbij wordt de vochtige en vervuilde lucht aangezogen via luchtkanalen in vochtige kamers zoals de keuken en badkamer. Bij het klassieke C-systeem zal de luchtaanzuiging continu gebeuren. Het C+ systeem is zelfregelend en ververst de lucht enkel indien nodig.


Merken : Renson, Duco , …

Ventilatiesysteem D


Mechanische luchtafvoer en mechanische luchtaanvoer.
Het systeem D is van begin tot einde een volledig gecontroleerd systeem. Dit wil zeggen dat de ventilatie compleet automatisch gestuurd wordt. Een netwerk van leidingen doorheen de woning verdeelt deze lucht via ventilatieroosters in elke kamer zonder dat de verschillende luchtstromen elkaar kruisen. Dit principe wordt ook wel balansventilatie genoemd. Ventilatiesysteem D is heel efficiënt en bijzonder energiezuinig aangezien ze de warmte gaan recupereren.

Merken : Renovent, Ventilair, Zehnder,….

Plaatsing?
Het plaatsen van een ventilatiesysteem is niet altijd evident. Vraag daarom ons vrijblijvend advies en offerte aan.
DNT Engineering kan u tevens een zelfbouwpakket leveren en bijstaan op de werf. U krijgt van ons een legplan en al de materialen en u plaatst alles zelf. Wij zorgen voor de opstart en de inregeling van het systeem.

Airconditioning

Expert in airco, mono-split airco, multi-split airco, mobiele airco , airconditioning , wandmodel , vrijblijvende prijs! Prijs vanaf 1499€, DAIKIN , TOSHIBA

Warmtepomp

Verwarm zuiniger met een warmtepomp lucht/water. Verwarm zuinig - Duurzaam - Oplossingsgericht -installatie-Warmtepomp prijs - vloerverwarming -lucht/lucht

Onderhoud

onderhoud airco - reparatie - defecte airco - herstelling airco

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x