Warmtepomp

De warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie.

Klassieke systemen halen de energie die ze nodig hebben uit fossiele brandstoffen. De warmtepomp haalt de natuurlijke warmte uit de lucht,aarde of water om deze om te zetten naar een geschikt temperatuurniveau voor de verwarming van woningen en sanitair warm water.

De hoeveelheid energie die ze hiervoor gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 % à 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving. Zo zal een warmtepompinstallatie minder energie verbruiken dan een klassiek verwarmingssysteem en kan je aanzienlijk besparen op je energiefactuur. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan die van een klassiek verwarmingssysteem.

Er zijn verschillende types warmtepompen, en al die warmtepompen kan je bovendien combineren met verschillende systemen om de warmte in je woning te verspreiden. Elk type warmtepomp heeft zijn voor- en nadelen, en het kiezen van de ideale warmtepomp is dan ook niet eenvoudig. ....

Warmtepomp Lucht/lucht

De lucht/lucht warmtepompen halen de warmte uit de omgevingslucht. lucht/lucht warmtepompen bieden een uitstekend alternatief als vervanging van elektrische verwarming of bijverwarming van een slaapkamer, bureel , veranda of living. 

Warmtepomp Lucht/Water

De lucht/water-warmtepompen halen warmte uit de omgevingslucht. Lucht/water-warmtepompen zijn het goedkoopst in aanschaf in vergelijking met andere warmtepompen voor de verwarming en aanmaak van sanitair warm water.

Deze warmtepomp heeft het beste rendement wanneer de warmte kan afgegeven worden via een laagtemperatuursafgifte systeem bv vloerverwarming of ventiloconvectoren.

Warmtepomp Grond/Water

De grond/water-warmtepompen halen warmte uit de aarde. grond/water-warmtepompen zijn het duurste in aanschaf in vergelijking met andere warmtepompen maar hebben het beste rendement voor de verwarming en aanmaak van sanitair warm water.

Deze warmtepomp heeft het beste rendement wanneer de warmte kan afgegeven worden via een laagtemperatuursafgifte systeem bv vloerverwarming of ventiloconvectoren.

Hybride warmtepomp

Deze combinatie van een geavanceerde warmtepomp met een efficiënte gascondensatieketel biedt de voordelen van beide technologieën in één. De hybride warmtepomp kiest autonoom en automatisch voor de meest efficiënte technologie op het moment van uw warmtevraag. Bijvoorbeeld : bij zeer lage buitentemperaturen schakelt hij over op gasverwarming, in het voorjaar kiest hij voor de warmtepompverwarming, soms combineert hij beiden.  De hybride warmtepomp houdt rekening met de efficiëntie van elke technologie en vooral met de kostprijs ervan op ieder moment.  Zo geeft dit intelligente systeem gegarandeerd de laagste energiekost voor de verwarming en sanitair warm water.

Wij werken met gerenommeerde merken zoals DAIKIN & TOSHIBA.
Onze verkopers komen steeds ter plaatse om samen met u de mogelijkheden te bespreken en te bekijken.
Vraag dus vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan en kies voor het perfect klimaat in uw ruimte!

Warmtepomp

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x